קורות חיים
בשעת נסיון לפרוץ את מחסום שער יפו בירושלים, במגמה לחדש את המגע עם הכוחות הנצורים בעיר העתיקה, הטילו אפרים וחבריו פצצת-חבית על הערבים ששמרו על מחסום. לאחר שלפורעים נגרמו אבידות כבדות, הטילו פצצה שניה על בית-קפה ערבי, אשר שימש מרכז לכנופיות הערבים. הפצצה שהתפוצצה בסמוך למכונית העיפה אותה לעבר הגדר של בית הקברות המוסלמי הסמוך. חיילים ושוטרים בריטיים שחשו למקום התקיפו באש את הנסוגים, ובשעת הקרב נפלו מכדורי הבריטים אפרים, מפקד הפעולה, שמעון לוי ונסים בן-חיים.
בן תשע הצטרף אפרים לשורות בית"ר בירושלים, עיר מולדתו וכאן חושל אפיו לקראת ימי מלחמה והגשמה.
את השכלתו קיבל בבית הספר היסודי "גאולה" ובבית הספר התיכון בבית-הכרם. בגיל צעיר מאוד התנדב לצבא הבריטי בימי מלחמת העולם השניה, על אף ההתנגדות של הוריו. עם היווסד הבריגדה היהודית ביקש להעבירו אליה. הוא שירת בחזיתות איטליה, בלגיה, הולנד, צרפת וגרמניה. עטור אותות הצטיינות ונושא מכתבי-הערכה על אומץ-לבו בקרבות ושירותו המצויין, שב אל המולדת.
הוא נתקבל כפקיד במחלקה לעבודות ציבוריות בירושלים. באותם הימים הצטרף לשורות הארגון הצבאי הלאומי, ובהיותו לוחם למוד-קרבות צורף מיד ליחידות הקרביות ונשלח לפעולות. במשך הזמן נכנס יותר ויותר לעול העבודה ונשלח לקורס סגנים של אצ"ל. בהיותו בקורס נשלח לפעולה בשער יפו. דרגתו כמפקד הוענקה לו לאחר נפלו.
מצבה לזכרו הוקמה בבית-הקברות הצבאי שעל הר-הרצל בירושלים.