קורות חיים
בת אברהם ותמר. נולדה ביום ג' בתשרי תשט"ז (14.4.1955) בירושלים. בשש שנות-חייה הראשונות התגוררה משפחתה בשכונת קטמון. לאחר-מכן עברה לשכונת עיר-גנים בירושלים. כאן עשתה את ראשית לימודיה. משסיימה את הלימודים היסודיים, פנתה לבית-הספר התיכון ע"ש סליסברג, שם למדה במגמה של פקידות-קצרנות. היתה תלמידה ערה ושקדנית ובתום ארבע שנות-לימוד סיימה את בית-הספר בציונים טובים. בכיתה ה' הצטרפה מרים ('יומי') לתנועת 'הצופים' אשר בשכונה. הפעילות נמשכה שנה אחת בלבד, כי לדאבון-לבה של מרים נתפרק השבט. אולם, כעבור שנתיים, היתה היא בין משקמי ומחדשי השבט, עברה קורס מדריכות והושבעה להיות מדריכה. החינוך שקיבלה בתנועת 'הצופים' נתן את אותותיו במרים, שנחלצה לפעולות עזרה והתנדבות. כך התגייסה מרצונה לסייע בלימודיהם של חניכי בית-החינוך לעיוורים וקראה באוזניהם חומר שנזקקו לו או מצאו בו עניין: במלחמת יום הכיפורים התנדבה לעבוד בתע"ש ועל-כך זכתה לתעודת-הוקרה. מרים היתה נערה חיננית ואופיה העליז והנוח-לבריות משך אליה את חיבתם של חברות וחברים רבים. בכל-לבה היתה קשורה לירושלים, העיר בה נולדה ובה עתידה היתה למצוא את מנוחתה האחרונה.
בסוף יולי 1974 גויסה מרים לצה"ל. היא מצאה עניין וסיפוק רב בימי הטירונות המרגשים במחנה הצבאי בשפלה. לאחר-מכן חזרה לירושלים כדי לשרת ולעבוד במקצוע שידעה - פקידות. חודשי-שירותה בצה"ל היו אך ספורים. בגיל צעיר, כאשר זה עתה התחילה לחיות חיים מלאים ויפים - קטף אותה המות בתאונה טרגית. היא נפלה בעת שירותה - ביום ג' בטבת תשל"ה (16.12.1974). הובאה למנוחת-עולמים בבית-העלמין הצבאי בהר-הרצל שבירושלים. השאירה אחריה הורים, אח ואחות.
מפקדה של מרים כתב להורים השכולים : "מרים שירתה כפקידת-מבצעים בפיקוד ומילאה תפקידה במרץ, ביופי ובחן. למרות ששירתה בפיקודי פרק-זמן קצר, ניתן היה להכיר ולעמוד על אופיה, על תכונותיה ועל מסירותה לעבודה ולחבריה." הוריה הקדישו לזכרה פרוכת ולוח-זיכרון בבית-הכנסת.